Voer de leeftijden van de kinderen in:

Cruise naar de Noorse fjorden

Ontdek het adembenemende Noorwegen

Noorse fjorden: het zijn de parels van Noorwegen. En hoe kunt u beter van deze imposante natuur genieten, dan vanuit een cruiseschip? Een cruise is de beste manier om de Noorse fjorden in al hun glorie te zien. Terwijl u langs de majestueuze kliffen vaart, geniet u van de metershoge bergwanden en het prachtig blauwe water. Soms ziet u langs de kliffen enorme watervallen – ontstaan op de bijna onzichtbare gletsjers.

Cruise naar de Noorse fjorden

Wist u dat…

  • Noorse Fjorden zijn ontstaan door enorme stuwingen van ijs onder de zeespiegel?
  • Noorwegen ruim 1000 fjorden telt?
  • De fjorden Geirangerfjord en Nærøyfjord zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco?

Noorse fjorden een imposante natuur

Een cruise naar Noorwegen maakt u gemakkelijk vanuit Nederland. Het is dichtbij huis, er is een mild klimaat en het aanbod van cruises is groot. Een vliegreis is niet nodig. Vanuit Amsterdam en Rotterdam vertrekken er rechtstreeks schepen richting Noorwegen.

Met name mensen die genieten van imposante natuur en houden van de ongekende natuurlijke schoonheid van Noord-Europa, zitten goed met deze cruisebestemming. De cruise neemt u mee op een magische reis langs geschilderde huizen, ruige rivierkloven en eindeloze flora en fauna.

De Noren hechten veel waarde aan natuurbehoud. “Laat het achter zoals u het wilt vinden”, is een mantra dat zij zich eigen hebben gemaakt. En dat ziet u terug in de fjorden. Het lijkt net alsof u hier even terug in de tijd gaat.

cruise world noorse fjorden 
cruise bergen Noorwegen 
cruise naar Noorwegen 

Wat is er allemaal te ontdekken tijdens een cruise naar de fjorden?

Naast die prachtige natuur, is er nog veel meer te ontdekken tijdens een cruise naar de Noorse fjorden. In lokale aanloophavens ontdekt u charmante plekjes die passen bij het prachtige landschap, zoals Oslo, Bergen en Skjolden. Hier kunt u het prachtige Noorwegen verder ontdekken. Ouderwetse architectuur, Middeleeuwse musea en schitterende archipels wachten op u.

Geschiedenisliefhebbers halen hun hart op tijdens deze cruise. Een plaats die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is de hanzewerf Bryggen in Bergen. De gekleurde houten Hanzehuizen staan symbool voor de stad. U kunt hier heerlijk slenteren door een plek waar de tijd even heeft stilgestaan. De geschiedenis van Bryggen is terug te voeren tot rond 1070, kort na de Vikingtijd.

In het dorpje Flåm, dat aan het einde van de Aurlandsfjord ligt, vindt u de Flamsbana Railway. Een prachtig treintraject dat 2 uur duurt en wordt gezien als een van de meest verbluffende treinreizen van de wereld.

De beste tijd voor een cruise in de Noorse fjorden

Het Noorse cruiseseizoen loopt van mei tot september, met als piekmaanden juni tot en met augustus. Als u midden in de zomer reist, dan wordt u beloond met lange zomerdagen en warm weer. Hoewel u dan ook meer drukte kunt verwachten.

Als u voorkeur heeft voor lagere tarieven en rust, dan kunt u beter buiten de piekmaanden cruisen. Hoewel u dan wel kouder weer ervaart. Dat is dus iets om rekening mee te houden bij het inpakken.

Staat het zien van het noorderlicht op uw bucketlist? Cruise dan in de maanden november, december of januari.

cruise world noorse fjorden

Welke cruises zijn er?

Een cruise naar Noorwegen kan op veel manieren, bijvoorbeeld met een minicruise. Zo kunt u in weinig tijd toch van al het moois genieten dat de Noorde fjorden te bieden hebben. Met langere cruises heeft u meer tijd om de creaties van moeder natuur grondig te verkennen. Daarnaast bezoekt u meerdere havensteden.

Wilt u een ervaring opdoen die niet te vergeten is? Neem dan een kijkje bij rederij Hurtigruten Cruises. Hurtigruten neemt u mee op een prachtige expeditiecruise langs de verborgen juweeltjes van Noorwegen. Het is een klassieke reis, die extra bijzonder is omdat de Hurtigruten nog steeds een lijndienst is die vooral passagiers, maar ook post vervoert.

Zoekopties (Klik om te verwijderen)

Sorteren op

Vertrekdatum   Prijs   Duur   Beste Deal   Populair  

Op zoek naar de beste cruises…

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist!
U krijgt veel inspiratie voor uw volgende vakantie!
En natuurlijk bent u als eerste op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen!

Offerte

Offerte

Een ogenblik geduld terwijl we uw droomcruise samenstellen!