Voer de leeftijden van de kinderen in:

Hurtigruten

Hurtigruten

Van de prachtige fjorden van Noorwegen tot de ontzagwekkende met ijs gevulde baaien van Antarctica, Hurtigruten staat bekend om zijn uitgebreide verzameling reizen naar afgelegen, mooie en dramatische kustlijnen van het hoge noorden tot het verre zuiden. Met meer dan 125 jaar maritieme ervaring en de vloot van zestien intieme en comfortabele schepen, biedt de rederij reizen aan die verder gaan dan de traditionele cruise, waardoor ontmoetingen met omgevingen, dieren in het wild en mensen langs kusten dichtbij en veraf mogelijk zijn.

Wilt u het Noorderlicht per cruise schip ervaren? Hurtigruten is de enige rederij die in het Noorderlichtseizoen richting de Noordkaap vaart waardoor de kans op het bewonderen van dit natuurschoon vergroot wordt. Door de bijzondere schepen en routes is een cruise ansicht een fantastische ervaring

Als onderdeel van de Hurtigruten-familie kunt u er zeker van zijn dat ze het beste op het gebied van specialistische kennis, ervaring en expertise zullen bieden, vanaf uw eerste aanvraag tot uw veilige terugkeer. Door reizen aan te bieden die alle verwachtingen overtreffen, zult u zeker prachtige herinneringen mee naar huis nemen die voor altijd zullen duren. Ontdek hoe Hurtigruten van de fjorden van Noorwegen tot de wateren van het hoge noordpoolgebied en de kusten van het Antarctisch schiereiland bevaart.

In de thuiswateren van de Noorse kust hebben de schepen van Hurtigruten deel uitgemaakt van het land.
Onder de middernachtzon of het mystieke noorderlicht met dagelijks vertrekken over de poolcirkel van Bergen naar Kirkenes. Het schip brengt u recht naar het hart van de kust van Noorwegen. De schepen doen 34 havens aan, waarvan de meeste nooit zijn bezocht door commerciële cruiseschepen en leveren vracht, post en passagiers aan afgelegen gemeenschappen, waarvan sommige slechts een paar honderd mensen huisvesten. Zeilend langs deze prachtige kustlijn en door magische fjorden naar betoverde eilanden, geniet u tijdens de reis van een echte, vriendelijke en pretentieloze reis die echt Noors is.

Toen de doorgewinterde Noorse zeekapitein Richard With op het idee kwam om het hele jaar door een stoomschipdienst te starten om Noord- en Zuid-Noorwegen met elkaar te verbinden, vroeg de plaatselijke gouverneur zijn medewerkers: “Is deze kapitein een dromer of kan het worden gedaan?”

Het was eind 19e eeuw en hoewel de industriële revolutie Oslo en de havens in het zuiden van allerlei gemakken en technologieën had voorzien, werd de regio voorbij Bergen nog steeds gezien als een afgelegen wildernis omgeven door dramatische landschappen. Het voorstel van Richard With voor een dienst bij daglicht, van Trondheim naar Hammerfest op wekelijkse basis, waarbij post, passagiers en vracht worden gebracht was gewaagd genoeg. Maar hij ging verder en beweerde dat hij deze afstand op tijd zowel overdag als ‘s nachts en zowel in de zomer als in winter kon uitvoeren. Dit was ongehoord, aangezien de eerste volledige kaart van de Noorse kust nog moest worden gemaakt en geen enkele piloot alle topografische uitdagingen kon kennen.

Het ruige landschap ten noorden van Bergen was eeuwenlang alleen toegankelijk vanaf de zee. Van voor de tijd van de Vikingen waren er schepen langs de kust gevaren, waarbij ze de kanalen en havens exploiteerden – ijsvrij gehouden door de Golfstroom.

De route werd een levendig handelskanaal, aangezien boten eerst werden belast met gedroogde vis en later meel, siroop en suiker de geïsoleerde gemeenschappen van handel en proviand voorzagen. De bezorging van post was de eerste reden voor de oprichting van wat toen bekend stond als de Kustexpres.

Negentig jaar lang was de Kustexpres de belangrijkste communicatieverbinding tussen zuid en noord. Het is uit deze tijd dat de naam Hurtigruten dateert, vertaald als ‘snelle route’, dit was letterlijk de snelste route naar Noord-Noorwegen. Elk schip had zijn eigen postkantoor, zijn eigen postzegel en zijn eigen postofficier aan boord – het was inderdaad pas in 1983 dat de postbezorging werd overgeheveld naar vliegtuigen en voertuigen. Tot dan toe was de Coastal Express gewoon het meest betrouwbare alternatief, bekend om het hele jaar door op tijd aan te komen, ongeacht de weersomstandigheden.

Deze symbiose tussen de schepen en de mensen verklaart wellicht de genegenheid die veel Noren hebben voor de route. Vraag een kustbewoner om over Hurtigruten te vertellen en ze worden soms direct emotioneel. De geschiedenis en traditie van de route en het epische streven van de kapiteins en bemanningen die hebben bijgedragen aan het sturen van zoveel kustgemeenschappen naar de moderne tijd, zijn nooit met iets anders dan bewondering bekeken.

Het is met deze erfenis en ervaring dat de Hurtigruten-vloot vooruit is gegaan om te opereren in Spitsbergen, Groenland en Antarctica om de meest professionele en bekwame expeditie-reisoperatie ter wereld aan te bieden.

Hurtigruten Vloot

Zoekopties (Klik om te verwijderen)

Sorteren op

Vertrekdatum   Prijs   Duur   Beste Deal   Populair  

Op zoek naar de beste cruises…

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist!
U krijgt veel inspiratie voor uw volgende vakantie!
En natuurlijk bent u als eerste op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen!

Offerte

Offerte

Een ogenblik geduld terwijl we uw droomcruise samenstellen!