Voer de leeftijden van de kinderen in:

Windstar Cruises

Windstar Cruises

Zeilend onder de vlag van de toepasselijke slogan “180º From Ordinary”, werd Windstar in het midden van de jaren 80 opgericht met de visie om een alternatief te bieden voor de typische cruise- of resortvakantie. De Windstar-passagier ziet de wereld vanaf een romantisch zeilschip met luxe accommodaties, een ongedwongen maar elegante sfeer en voortreffelijke service en keuken.

Eind 1986 glipte het eerste commerciële zeilschip, gebouwd in 60 jaar, uit een Frans droogdok in Le Havre. Hoewel de torenhoge zeilen een vervlogen tijdperk van ontdekkingsreizigers weergalmden, was de msy Wind Star, met haar strakke lijnen en computergestuurde bedieningselementen, revolutionair in concept en ontwerp.

De schepen van Windstar zijn officieel motorzeiljachten (msy). Alle functies worden vanaf de brug bediend door computer-microchips en navigatieapparatuur. De ongebruikelijke “open-brug” -operatie stelt gasten in staat om langs te komen en kennis te maken met de ervaren kapiteins en officieren die de intrigerende capaciteiten van het schip demonstreren aan moderne ontdekkingsreizigers.

De Wind Star met 148 passagiers kreeg gezelschap van zusterschepen de msy Wind Song in 1987 en msy Wind Spirit in 1988. Een nieuw tijdperk in luxe cruisen werd nu gepionierd door Windstar Cruises. Bijna een decennium later, in 1998, werd de msy Wind Surf met 308 passagiers overgenomen door Windstar. Oorspronkelijk varend als Club Med I, werd de Wind Surf in 1990 gebouwd op dezelfde scheepswerf met opvallend vergelijkbare specificaties als haar zusterschepen, waardoor ze perfect past bij de familie van vier.

Het unieke zeilconcept van Windstar heeft de cruise-industrie geleid in de luxe kleine schepen, informele kleding en alternatieve eetarena’s. Het pionieren en verfijnen van deze concepten heeft Windstar een uitstekende reputatie opgeleverd.

Teakhouten vloeren, rijke houten interieurs, attent personeel, intieme omgeving, eclectische kunst, uitzonderlijke kenmerkende keuken met zowel lichte als vegetarische menukeuzes, en een uitgebreide wijnkaart zijn enkele van de buitengewone elementen die synoniem zijn geworden met Windstar.

Passagiers leven aan boord in comfort, aangezien alle passagiershutten en suites uitzicht op de oceaan bieden inclusief zithoek, lcd-flatscreen-tv, dvd, cd-speler, kluis, minibar / koelkast, internationale telefoons met directe buitenlijn, badkamer met luxe verwennende toiletartikelen, föhn en een overvloed aan kastruimte. De bibliotheek aan boord heeft een scala aan internationale kranten, boeken en games, evenals een multimediaselectie van meer dan 500 dvd-titels en cd’s die u gratis kunt bekijken.

Op elke bestemming is een interessante mix van excursies aan wal en gratis watersportactiviteiten beschikbaar. Passagiers kunnen zichzelf door de Caribische wateren snijden aan boord van een echt America’s Cup-racejacht, of archeologische ruïnes in Griekenland verkennen, de ‘bakermat van de beschaving’. Waterliefhebbers kunnen waterskiën, windsurfen en kajakken vanaf het achterste watersportplatform van het schip.

U vaart de legendarische haven binnen (oud, romantisch) die u in reisboeken en tijdschriften heeft gezien, alleen de bries op uw huid zegt u: het is echt. U glijdt door een prachtige haven in de Middellandse Zee, de Griekse eilanden, het Panamakanaal, Costa Rica of het Caribisch gebied. De bestemmingen van Windstar zijn klassieke zeilspeeltuinen, onweerstaanbaar in elk tijdperk om de simpele reden dat hun uitstraling van coole elegantie en sportieve privileges nooit uit de mode raken. Deze klassieke elegantie wordt ook weerspiegeld in de Windstar-ervaring aan boord. U vindt er overal een intieme en verfijnde sfeer, met de nadruk op uitgebreide keuzes, onbelemmerde toegang en de vrijheid om te doen wat u maar wilt. U kunt tijd doorbrengen in de scheepsbibliotheek, een atlas doorspitten of een dvd uitkiezen om mee terug te nemen naar uw passagiershut. Terwijl u aan boord van de schepen allerlei nieuwe benoemingen zult vinden, van flatscreen LCD-televisies tot met graniet beklede oppervlakken en vernieuwde fitnessruimtes, zijn de echte luxe die Windstar biedt geen luxe “du jour” maar eerder luxe van het hart. Absolute vrijheid, een ontspannen gevoel van zijn, een lichtere geest.

Op alle Windstar-schepen zijn ‘s middags gratis watersporten beschikbaar op de meeste vaarroutes als de schepen voor anker liggen. Bezoek het openlucht watersportplatform achterin. Alle watersporten worden aangeboden op zee als de weersomstandigheden het toelaten. In het geval van onstuimige zeeën en ongunstige weersomstandigheden kunnen watersporten om veiligheidsredenen worden geannuleerd.

Waterskiën:
Geniet van een open waterski-avontuur in een exotische lagune, baai of haven. Alleen voor ervaren skiërs. Skislots duren meestal een half uur en er kunnen maximaal twee personen tegelijk mee. De aanmeldtijden zijn tijdens de openingstijden beschikbaar op het sportplatform.

Kajakken:
Samen peddelen om te genieten van de kustgezichten en wat beweging te krijgen. Kajaks zijn beschikbaar voor een of twee personen voor een half uur en moeten vanaf het water worden betreden.

Het windsurfen:
Een van de meest uitdagende watersporten. Alleen voor ervaren surfers.

Het zeilen:
Geniet van de wind en de zee op de Topper of Rumba Escape Sailboats. Zeilboten zijn ontworpen voor ervaren zeilers en bieden plaats aan één of twee personen.

Schilderachtige boottochten:
Een ontspannen manier om de omliggende kust en de natuur van dichtbij te bekijken. Maak een ritje in een van de opblaasbare boten langs schilderachtige kustlijnen. Vergeet niet uw camera mee te nemen!

Zwemmen:
Als u alleen maar wilt zwemmen, is dit ook een optie. Een zwemlijn en gebruiksvriendelijke ladder zijn aanwezig, evenals toezicht voor uw veiligheid.

Snorkelen:
Geniet van de onderwaterschoonheid van riffen, koraal, zeeleven en gezonken schatten in veel van de havens. Er worden gratis snorkelspullen verstrekt. Snorkelexcursies zijn beschikbaar tegen een toeslag. Er zijn ook onderwatercamera’s beschikbaar.

Discover Scuba Diving / Certified Scuba Diving-programma:
Beide programma’s worden geleid door de duikmeesters die PADI-gecertificeerd zijn. Het Discover Scuba Diving-programma voor beginners omvat een eenvoudige, uitgebreide klas- en zwembadsessie. Daarna kunnen beginners zich aanmelden voor aangewezen duiken. Ervaren duikers moeten hun brevetkaart meenemen en kunnen de duikmeesters begeleiden bij alle aangeboden duiken.

Windstar Cruises Vloot

Zoekopties (Klik om te verwijderen)

Sorteren op

Vertrekdatum   Prijs   Duur   Beste Deal   Populair  

Op zoek naar de beste cruises…

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist!
U krijgt veel inspiratie voor uw volgende vakantie!
En natuurlijk bent u als eerste op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen!

Offerte

Offerte

Een ogenblik geduld terwijl we uw droomcruise samenstellen!